FAQ

Är medicinerna i din lista tillverkade av ett visst varumärke?

Alla mediciner i våra produktlistor är generiska.

Vad betyder termen “generisk”? Ger generiska läkemedel samma effekt som varumärkesmediciner gör?

Skillnaden mellan en varumärkesmedicin och en generisk medicin är namnet, formen, färgen och priset. Ett generiskt läkemedel kallas vanligtvis för namnet på den aktiva ingrediensen i medicinen, medan tillverkaren istället använder ett specifikt namn som de har kommit på. En tillverkare kan dock inte ha patent på ett visst kemiskt ämne, och därför kan producenter av generiska läkemedel lagligt producera den så kallade generiska medicinen. De kemiskt likadana och eftersom den aktiva ingrediensen är identisk har de samma medicinska effekt. Så när man köper en generisk medicin betalar man mindre men får samma resultat. Men det måste nämnas att man måste följa alla instruktioner från vårdgivaren för att få den avsedda effekten.

Varför är generiska läkemedel så billiga?

Till skillnad från generiska läkemedel består en stor del av kostnaderna för ursprungliga tillverkare av varumärkesmedicinen av forskning, utveckling och reklam. Kostnaden för att bara få medicinen godkänd i USA är enorm. Tillverkare av generiska läkemedel behöver inte lägga ut eller återhämta sig efter dessa kostnader. Därför kan du spara avsevärda summor pengar.

Era piller ser inte ut som varumärkets medicin. Det står ett annat namn på de piller som jag har fått. Varför?

Som vi tidigare nämnt kan ingen tillverkare ta patent på ett kemiskt medel. Därför kan generika mediciner ha exakt samma aktiva ingredienser som varumärkespiller. Namn och utseende (form och färg) på läkemedlet är dock alltid patenterade och går under den immateriella äganderätten. På så sätt kan man anklagas för upphovsrättsintrång om man använder samma namn och form som varumärkespiller. Det är därför som generiska piller ser annorlunda ut – de har en annan färg och har en annan form än varumärkespiller.

Hur kan jag känna mig säker på kvaliteten på de piller ni säljer?

Den höga kvaliteten på medicinerna som vi säljer är vår främsta prioritet. Logiken är väldigt enkel: ju bättre kvaliteten på varorna är, desto mer kunder får vi. Således är vi väldigt uppmärksamma och selektiva i leverantörens val. Kvaliteten på varorna testas noggrant och all dokumentation kontrolleras alltid. Läkemedlen tillverkas i Indien av en indianskt licensierad företag som är godkänt av Indiens Läkemedelsmyndighet.

Vad är hållbarhetstiden på medicinen?

Utgångsdatumet anges på varje förpackning. Det skiljer sig från olika mediciner. Hållbarhetstid är 2 år från tillverkningsdatum och är olika beroende på när medicinen tillverkades.

Måste jag ha recept för att beställa från er?

Vissa produkter som finns tillgängliga i vårt apotek kräver ett giltigt recept. Om lagen i ditt land eller territorium kräver att du måste ha recept på någon av de produkter du planerar att köpa, kommer vår kundtjänst att be dig att skicka receptet efter att du har slutfört beställningen.

Observera att vi behöver ett giltigt recept för din beställning. Du ska faxa det till eller skicka en skannad kopia till e-postmeddelandet . Observera att din beställning inte kommer att behandlas om du inte lämnar ett giltigt recept inom en tre dagar.

Vi rekommenderar starkt att du konsulterar din läkare innan du beställer för att vara säker på att läkemedlet du ska beställa är det du behöver.

Vad behöver jag göra för att kunna beställa från dig?

OBS: Vi accepterar endast beställningar som placeras på hemsidan. Vi accepterar inte beställningar via telefon eller via e-postmeddelanden.

Om du vill beställa en produkt från ska du göra följande:

  1. Välj den produkten du vill köpa genom att klicka på “Köp nu”-knappen
  2. Välj den mängden av produkt som du vill köpa
  3. Klicka på “Kassa”
  4. Fyll i den orderinformationen som krävs
  5. Kontrollera alla fält, produktmängd och tryck på “Skicka in transaktion”-knappen
  6. Om ordern accepteras kommer du att se ett meddelande på skärmen. Orderbekräftelsemeddelandet skickas automatiskt till den e-postadress du angett. Det här meddelandet är väldigt viktigt. Säg till om du inte fått meddelandet inom 10 minuter, så skickar vi om det.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi har följande betalningsmetoder:

  • Betalning med kreditkort

När kommer pengarna att dras från kortet?

Orderproceduren utförs på följande sätt:

  1. Efter att du fyllt i formuläret i kassan och trycker på “Skicka in”-knappen, överförs informationen till vår bearbetningscentral där den kontrolleras och kreditkortet debiteras.
  2. När betalningen är godkänd kommer din beställning att godkännas och behandla.

Är det säkert att ut ge mina kreditkortsuppgifter på er hemsida?

Vi tar våra kunders säkerhet på allvar och därmed gör vi också allt vi kan för att skydda din information. För att skicka in ordern vidarebefordras du till den säkra beställningssidan. Sidans säkerhet kan enkelt kontrolleras: en ikon som liknar ett hänglås visas längst ner i fönstret på de flesta webbläsarna. Detta visar att informationen du anger in i formuläret är SSL (Secure Socket Layer)-krypterat när det skickas till kreditkortshanteringsföretaget. Kom ihåg att en säker sida börjar med “https:” medan osäkra hemsidor startar med “HTTP:” utan “s” i slutet.

Förutom webbläsarsäkerhet kontrolleras våra servrar dagligen för eventuella säkerhetsrisker av välrenommerade företag som McAfee och WebSafe.

Fraktar ni till mitt område?

Ordererna skickas till nästan alla länder i världen, med undantag för vissa länder i Asien.

Var skickas pillerna från?

Läkemedlen tillverkas i Indien och därför behandlas och skickas beställningarna därifrån.

Vilka paket använder ni? Måste jag logga in för att se ordern?

Din integritet är väldigt viktig för oss. Din beställning skickas i ett diskret kuvert som lämnas i din brevlåda. Du behöver inte logga in för att se ordern så längre den skickas via Standard Post.

Kommer min beställning att skickas samma dag som jag köper den?

De produkter vi säljer finns i lager för omedelbar leverans. Vi måste dock först kontrollera din beställning för att försäkra dig om att fraktinformationen är korrekt. Sedan kommer din produkt att packas och skickas ut. Tillsammans tar dessa procedurer ungefär 1-2 dagar.

 

LeveransalternativPriserLeveransSpårning
Express Internationell Post$305-9 dagarJa
Standard Internationell Post Flygpost$1010-21 dagarNej

 

Hur mycket kostar frakten?

Fraktkostnaderna kan variera beroende på vilket fraktalternativ du väljer, destinationsland och mängden produkter du beställer. Om du vill ta reda på fraktkostnaden, lägg till önskade produkter i kundvagnen och fortsätt till kassan.

Kan min beställning försenas vid tullen?

Om detta sker kommer du att bli informerad. De ber mottagaren att komma och ge tillstånd för tullen att granska paketet. Därefter får du dina produkter. Om du har några problem med att få din beställning, meddela oss om det så försöker vi lösa problemet.

Vad händer om paketet är skadat eller något saknas?

I så fall bör du kontakta vårt supportteam och meddela dem om problemet. Vi kommer antingen att skicka paketet igen eller återbetala summan. Se vår policy för mer information.

Observera att din order skickas i flera paket om den består av 90 eller fler piller.

Hur mycket måste jag betala om du skickar produkten igen?

Vi skickar om produkten utan kostnad. Inga extra avgifter tillkommer.